Måndag 28 mars

Hej på er!

 

Vet ni det är så sjukt lång tid kvar till maj och jag saknar Salza så sjukt mycket och jag måste vänta tills maj innan jag får hem henne!

 

Jag kan bara säga så här- Jag har absolut ingenting att skriva om just nu för det händer liksom ingenting intressant i mitt liv och eftersom vi har så mycket i skolan just nu har jag inte tid att hitta annat att skriva. Fattar ni? Och eftersom Sarah slutat att skriva så känns det lite meningslöst för att det var ju som sagt hon som tjatade på mig att skaffa bloggen.  Men jag ska inte sluta jag ska skriva så mycket jag hinner. Fast innan påsklovet kommer det nog att bli dåligt med inlägg.

 

Nu ska jag i alla fall ta en paus ifrån allt plugg och kolla på filmen ”Fame”.

 

Puss och Kram //Amanda


Jag gästbloggar

Hej Hej Hallå!

 

Sitter nu som en död råtta i soffan och kollar på när Amanda dammsugar sin matta. WOW! Det måste vara ett rekord! Fint blir det ju i alla fall (Y) Sedan blir det att springa en runda i det OTROLIGT vackra vädret.

Vi ses  // Elin


Upp som solen ner som...

Godmorgon!!! Underbar dag! Idag blir det att rida ut med Sanna runt sjön och sedan ska jag ta med Rozzo och springa en runda tror jag. Vi hörs senare. Puss puss //Amanda

Fredag kväll

Hej på er! Hoppas ni har haft en underbar dag. På träningen idag gick det toppen, dock tränade jag inte för Anna för hon var sjuk, så min syster (Alicia) hjälpte mig. Nu är jag för övtigt väldigt trött och känner gör att bara slänga mig i sängen och sova. Fast det blir nog en film först. Puss och kram // Amanda

Fler sker från veckan

Hejsan svejsan!

 

Här är lite mer bilder ifrån veckan

Min älsklin (dock ingen bra kvalite, hon hoppa snabbt)




Lite knasiga bilder fråm en tråkig lektion





Puss Och Kram //Amanda

Godmorgon!!

Godmorgon alla fina! Hur är det med er?


Torsdag 24 mars

Tjaba Tjena!

 

Först måste jag säga förlåt för att jag har varit så otroligt dålig på att blogga de senaste dagarna. Det har helt enkelt kommit saker emellan. Jag ska uppdatera er kort om det lilla som har hänt under dagarna (om jag kommer ihåg)

Vi har ganska många ”stora” grejer i skolan så har haft mycket att göra med det efter skolan. I onsdags fyllde Julia hela 15 år!! GRATTIS  säger jag igen fast lite efter, det firade vi lite smått med att åka in med tjejerna till stan och ficka på ”fröken Olsson” Mysigt!  Sedan var det direkt upp på häst ryggen. Han var väldigt stissig och okoncentrerad eftersom det var mörkt men jag tycker att det gick TOPPRN!   Idag fyllde Karin år!! Grattis Grattis! Vi åkte inte in till stan men under ”håltimmen”  passade vi på att gå till Adams café (det hette så va?)  och dricka en varm chocklad.


Karin                   Júlia

Imorgon blir det hårdträning för Anna. Vi får hoppas att det kommer gå bra.

 

Här kommer lite bilder på Salza och valparna ifrån söndags.


Äskade Salza




Pussar och Kramar //Amanda


Mobilblogg

Godmorgon får man väll säga.. Jag hann inte lägga upp bilder i söndags eller igår.. Jag hoppas att jag kan finna lite tid för det när jag kommer hem ikväll. Jag har ju somsagt en ganska slapp dag på tisdagar så det ska nog funka. Jag hade så gärna släpat med mig Julia till stan och kollat runt men min spanska lärare sa igår "nu lägger jag ett prov på torsdag" vilket jag tycker är lite elakt gjort av henne att göra på så kort tid. Nu är de dags att dra mot skolan... Puss och kram// Amanda

Söndag den tjugonde mars

Hallojjj! Det blev inget mer inlägg igår som ni ser. Men vi hade as mysigt! Vi hade ju tänkt att gå på en resturang men de va omständligt så ja de blev ju mackidonken, hehe. Filmen var inte så bra som alla sagt de va nog både jag och Sarah ganska eniga om. Sarah tyckte nog mest att den var läskig. Haha, men de var en del äkliga scener kan jag ju säga.. Nu sitter jag påväg hem. Och sedan ska vi åka och hälsa på min bebis (Salza) och hennes bebisar. Det kommer bilder! Jao, puss och kram skumbannan! // Amanda

Vår!?

Hellu! Fint väder, inte sant? Just nu sitter jag på järntorget och väntar på Sarah som jag gjort den senaste timman.. Lite seg de är hon, men vem är inte det? Jag har i allla fall valt den plats som solen lyser mest på men ändå är det väldigt kallt.. Fuu, hoppas värmen hittar hit också snart. När Sarah har kommit ska vi äta lite på någon mysig resturang. Vi har typ inte setts på en månad snart så vi har VÄLDIGTmycket att prata om. Sedan blir det bio. Sarah har bokat till " black swan". Ni får ha en underbar dag! Kanske jag bloggar senare. Pussar // Amanda

18 MARS 2011

Hejsansvejsan!

Hur är det med er? Med mig är det bra men jag är lite små sur eftersom det såg ut såhär när jag vaknade.

 

Och jag och Sanna skulle ju rida ut i vårvädret. Det får bli en skritt runda istället och så får vi ut och racea någon annan dag när det är fint väder…

Bonsei tycker i alla fall om vädret (Y)


17 MARS 2011

Hejsan!

 

Det blir ett kort inlägg nu för att mitt internätt har total damp och stänger typ ner hela tiden!

I morgon har vi ledigt, eller ja vi har ”operation skolbygge” där vi jobbar hemma och samlar in pengar till fattiga länder som behöver dem mer än oss. Jag ska passa på att ta en sovmorgon och sedan är det dags att harva och allt det som mamma beordrade mig att göra, men det blir ganska soft! En ute-ritt med Sanna blir det också. Mysigt!  

På lördag blir det BIO med Sarah!! Saknar henne såå MYCKET nu så jag känner att jag lite hoppar upp och ner av ”glädje”.

JOJO

 

PUSS på er!!

 

//Amanda


HOLA AMIGOS! (blä spanska hehe)

Hej på er!


ÄR DET INTE UNDERBART VÄDER!? SOL OCH ”VÄRME”


Jag hann inte blogga något igår, jag kom hem sent efter att ha stått i caféet för dem vuxna på det ”stora” f-mötet.  Så när jag kom hem gick jag nästan och la mig direkt eftersom vi hade NP i kemi i dag. Man kan väl säga att det gick ehm ja det gick kanske bra. Det var ändå ganska självklara frågor och sådant men jag hade önskat att vi haft biologi istället jag är SÅ mycket bättre på det.


Till en annan sak..

Jag saknar min Salsa så enormt mycket! Det var egentligen planerat att åka till henne idag men det kom saker i vägen och imorgon är det stallmöte så då går det inte heller, även fredag, lördag är det saker som gör att vi inte kan åka. Men på söndag MÅSTE vi åka! Det har snar gått 1 ½ vecka sen jag såg henne sist.  Jag drömmer typ att hon har dött och sådant! Jättehemskt ju!


 

Här är hon liten flicka, hennes andra utställning tror jag minsann att den är från.


365 dagar!

Hellu alla finfina!

Jag sitter här och läser kemin som jag gjort de senaste timmarna fast det blir lite halv gjort för det är verkligen inte kul!

Det blir nog hyfsat tidigt i säng idag känner mig helt snurrig! Det måste vara på grund av massa stress, träning och för lite mat! FUU!

Mina blogginlägg är ju väldigt fina måste jag få säga! men vi får skylla på Sarah tycker jag, eller vad tycker ni! hehe <3

Pussar och Kramar!

//Amanda


Tjaba Tjena Hallå

Tja Tja!
Sitter på värdens längsta engelska lektion och jag har gjort JÄTTE-mycket! Det har Julia med kan jag tillägga.
Nu BAMBA på G! hejsvejs på er.
puss och kram
//Amanda

Mörkt?

Tjosan hoppsan på er! Skriver ett litet inlägg nu innan det blir en film med familjen.

Precis innan vi skulle börja laga mat går strömmen i hela huset och även stallet och magasinen! Underbart!
Inga proppar har gått och vi hittar inga fel. pappa lyckas däremot fixa något provisoriskt så att strömmen i hallen och i stallet fungerade så nu har vi 18 miljoner förlängningssladdar och tända ljus i hela huset.

Nej nu ropar dem på mig därnere.

Puss och hej

//Amanda


NO=BIG NO

Jag längtar inte tills onsdagens NP i kemi för jag kan absolut ingenting. Sen får jag reda på att hovås skolan har biologi! Det är typ det ända jag kan av de tre ämnena som det är NP i.. Bajs måste jag få säga! jag byter gärna skola just under onsdagen: )

Sommar magen på några månader

Alla vill väl ha den där platta vältränade magen på sommaren!?
Cosmopolitan har gjort ett 20 minuters-schema för varje dag som tränar just magen.
Visst Kan man lägga 20 minuter om dagen till lite extra-träning!?

Det man ska träna på är tillexempel Konditions träning, cykling, löpning eller annan träning som får dig att bli andfådd och varm. Sedan är armhävningar är bra, även bakvända armhävningar. Plankan, djupa utfall, maglyft, step up. Nigning som tillexempel tränar benen . Detta är det man ska träna mest på enligt Ramona Braganza.

Lägg upp ett schema som passar dig på 20 minuter om dagen och "ledigt" en utav dagarna. Man kan ju även träna med någon annan så blir det hela mycket roligare.


I was born to tell you I love you

Hej på er! Eller hur är det underbart väder idag!? solen skiner fåglarna kvittrar och det är hela 8+!!! helt otroligt!

Jag har spenderat min dag med att ha harvat paddock och gårdsplan, kört race med systern och sedan har jag ridit ut i skogen med min underbara vita springare, Charlie. Det var helt sjukt längesen jag red på honom, eller ja i alla fall några månader sen. Jag har ju inte haft tid med honom nu när jag haft fullt upp att träna Bonsei så Charlie har blivit riden av två söta tjejer Sanna och Jenny.

På vägen mötte vi denna hingsten. Man ser inte riktigt på denna bild men jag kan nog gissa att den är ca 190 i manken och säkert en meter bred. Haha ja den är i alla fall enorm

!


God jul! i mars? Naae!


Hellu!

Har ni sovit gott? Det har jag. (Y) 

Fast jag har fått såna här "jag orkar inte ha mer snö" vibbar. Jag brukar inte klaga på vädret men jag har gjort det nu dem senaste veckorna hehe. Jag tycker helt enkelt inte att det ska snöa i mars! Igår hittade jag äntligen min kamera ner gömd i en väska i ett stort skåp som jag inte brukar kolla i. I kameran hittade jag massa underbara sommar bilder och då får jag massor med sommarkänslor som man egentligen inte borde få om man kollar ut.

Men jag känner för att ligga och slappa vid poolen eller havet och vara ute sen på kvällen och bara ligga på en filt på gräset och kolla upp i himlen, gå barfota, ha smutsiga fötter, rida ut i skogen som luktar sommar och känna lite lätt av hästsvätt. Inte behöva ha massajackor och varma skor... Shoppa i stan med en lätt sommarklädsel äta glass vid ån, Massa mysiga sommarkvällar vid havet med alla kompisar och bara ha det underbart! Det längtar jag efter.





Vissa bilder är ifrån google, jag insåg att jag inte hade så mycket "natur bilder" :)

Ni får ha en UNDERBAR dag!

Pussar


//Amanda


Jag har alltid så himla bra rubriker

Hej igen, jag tänkte bara säga en underbar sak... Imorgon blir det stan med en gammal dagis kompis troligen, honom har man ju inte träffat den närmaste tiden så det ska bli underbart roligt! Jag kanske ska kolla med Linn, Malin och Johanna om dem kanske också borde följa med så är det värsta dagis träffen. haha!

Ja det var bara den fina lilla nyheten jag ville säga.. FB får helt klart ett pris för det här annars hade jag aldrig fått kontakt med honom.

Puss Och Kram

//Amanda


12 MARS 2011

CHA CHA!

Nu efter att ha sett melodifestivalen så är man ju verkligen glad.. eller inte, för det är ju alltid så himla bra bidrag med! Japp!! Och trött blir man också. Nästan att gå och lägga sig trött. Men inte! Det är ju lördag och bara för att planer skiter sig ska man inte sova bort dem? fast nu skriver jag nog bara massa strunt antar jag så skit samma.

Jag har ju inte så himla mycket att säga nu så jag säger iallafall Godnatt!

pussar

// Amanda

OMG, ni kan inte fatta vad som har hänt...

För det är absolut ingenting.. positiva tankar här. Fast i natt så drömde jag att vi körde på Salza och hon skräck jätte mycket och jag vaknade av skräck och tårarna bara rann ner för kinderna, det tog jätte lång tid för mig att inse att det var en dröm och att hon faktiskt lever. Gud vad jag saknar henne! Min lilla bebis! <3 (hon är ju hos Heidi nu med sina valpar)

Hon ser allt lite sliten ut va men ändå... Pusskurkan!

 

 

 Som ni märker så bidde det inget inlägg igår, jag hade helt enkelt inte tid. 

 

I morse var det tidigt upp för att sticka till träningen, Det gick jättebra.. Det rann från både mig och Bonsei i slutet men det är väl så det ska vara! (Y)

 

Sedan var det dags för lite skräck film, vi såg mirrors, den var bra! kan absolut rekommendera.

 

Jag hade egentligen inplanerat att se på bio med Sarah, men båda hade massa plugg att ta igen så vi skjuter på det en vecka. Vi ska nog se på "Black Swan" den sejs vara bra.

 

Ikväll blir det väl att slappa och ha det mysigt. Jag uppdaterar mera senare förhoppningsvis (Y)

 

Puss Och Kram!

 

//Amanda


I taket lyser inte lampan

Hejsan svejsan! Nu är jag trött! Har haft en mysig kväll med Julia och nu väntar jag på att Julia ska komma ut ifrån duschen så att vi kan få sova. Hehe ja sim ni märker jag har inte så mycket att skriva om så godnatt alla fina! Puss o Kram //Amanda

10 MARS 2011

Hej på er!

Visst har det varit en underbar dag idag! Eller INTE! Iallafall inte vädret. Fast man kan ju inta alltid få vad man vill ha såklart. ( jag är lite o koncentrerad just nu för jag sitter med Julia och kollar på film) Jag ska förklara jo, vi behövede ju änu mer drickor och sådant så jag släpade med Julia efter skolan idag och åkte till Gekås för att köpa ett lager som räcker länge. Och oj vilken stress det blev för att hinna med bussen som gick varrannan timma men vi lyckades komma fram trots allt. 

Jag bloggar mer senare, här kommer en liten bild över dagens inköp.



Puss och Kram!

//Amanda och Julia


Hej Hej Hallå

Hej på er!

En bra sak är:
Jag är så stolt över mig själv! äntligen är jag ikapp i matten igen. hehe.
En dålig sak är:
VARFÖR snöar det? jag var ju inställd på våren nu!

Hur är det med er då? Med mig är det väl bra, jag kan inte säga att jag har så mycket att skriva om just nu mitt i skolveckan.. men kolla här vilken strålande idé jag fick idag:

Jag skrev detta i vår klassgrupp på FB
_______________________________________________________________________________________________
9C Ebba Petterssons Privatskola 2011
Hellu alla fina.. Jo Jag tänkte komma med ett lite förslag.
Vad skulle ni säga om att vi samlar ihop lite pengar typ en 50-lapp (eller så mycket ni känner att ni kan ge) var som jag kan ta o köpa mer pizzor o drickor och sådant för ( hehe, mamma vill inte "sponsra" oss mer) Om vi gör det så kommer vi ju tjänna ihop alla dem pengarna x2...... och det vore väl toppen? eller vad säger ni? Vi åker och köper massor på imorgon så om ni tycker det här var ett bra förslag så ta med er lite pengar tills imorgon.
_________________________________________________________________________________________________
Toppen va? Idag tjänade vi ihop 2000 typ. Underbart!

Nej men det får bli bättre bloggning till helgen.. tycker ni att jag ska skriva något speciellt?

Puss och kram skumbanan

//Amanda

21:30

Hej på er!

Har ni haft en bra dag? Det har iallafall jag. Alla drickorna tog typ slut i cafét idag så självklart har jag behövt åka och köpa mera. Ja, men vad gör man inte för sin kära klass?!

Vad jag har förstått så har det gått bra för Sarah på intagningsprovet till Hvitfeldtska som det var. Jag skrev fel igår. Istället för att träffas så pratade vi i telefon i 1 1/2 timmar, helt sjukt att man kan ha så mycket att prata om. Haha, jaja det var mysigt! Längtar tills i helgen då jag får min "julklapp" av henne! Hihi.

Nu ska jag gå och slappa lite framför TV'en..

Puss och kram!

//Amanda

Godmorgon

Godmorgon, sovit gott? Just nu är jag påväg till skolan med ett ton grejer till cafét, jag får se om det finns någon vänlig själ som hjälper mig in med det sedan. Idag är det ju en ganska nice dag. Vi har typ fyra lektioner varav en är slöjd och vi slutar 13 50 om jag inte minns fel. Jag bloggar senare. Föresten alla Ebba barn... Glöm inte komma till cafét morotskakan kommer idag som ni tycker så mycket om ;) Puss och kram // Amanda

7 MARS 2011

Halli Hallå!

Änu en MÅNDAG överstökad! Dagen var förvårnansvärt inte så himla jobbig. Hur har eran dag varit?

Vi har cafét denna och nästa vecka i skolan och jag kan viska lite smått i erat öra att "9C ÄR SÅ SJUKT BÄST PÅ ATT HA CAFÉT" men det vill vi inte skryta om ju även om vi är det!

Jag har iallafall tagit åt mig äran att köpa in drickor, tost och tillbehör till det

(och en liten hemlis, man kännar på det när man köper allt på Gekås och sedan säljer det för "normalt" pris i cafét, tihi)


Tre saker

-Idag insåg jag också att jag har totalt misskött min händer! Helt snustorra, det är väl bara dags att ta fram hydrokortison krämen antar jag..


-Jag har lite smått panik inför NO-nationella för jag kan absolut ingenting känns det som!


- Vi måste hålla tummarna för Sarah som ska på intagnings prov för” Rutmus” imorgon!
Fast jag vet Sarah, du är duktig och du har inget du behöver vara nervös för! du kommer komma in där hur lätt som helst!

Kramar och pussar!

//Amanda


CHA CHA

"CHA CHA BLOGGEN"
Hej! Julia här!
Jag måste bara få säga att jag är smartast, bäst och  vackrast! Sitter just nu och plågar alla killar med mina OTROLIGT sexiga kommentarer! Jag har kommit på att mitt fina kådspråk har blivit väldigt FAIL!
Jag tänder på Astrid Uttern. Undrar om jag kanske har blivit bög?! eller nej jag är ju tjej.. lesbisk heter det ju då!
Jag ska avsluta med att säga att Amanda har en  jäävligt fast asss!.. HAHA .. //JULIA  !!!the one and only!!!!

Kom Änglar

Hej på er!

Jag sa igår att jag skulle blogga senare.. "förlåt"! Jag var så sjukt trött så jag orkade inte starta datorn.

Nu är jag iallafall hemma igen. Saknar lilla Salza redan! Sjukt tråkig mamma man har när hon inte ville ha hand om valparna själv så hon "hyr" ut hunden... Jaja det är ju faktiskt mycket jobb med alla valpar och så.

Visst vill ni ha massa bilder på pluttarna!? Dem är ju faktiskt inte så söta i sådan här ålder men om 14 dagar ungefär så blir dem ju underbara!









Det blev ganska många bilder men så UNDERBARA!

Jag tänkte också att ni kanske vill se lite bilder ifrån igår när jag och Rozzo var ute och gick på Arids bygator (det är där vi har vårat "fridtidshus".

Han ser lite "oklippt" ut ^^









En fin bild på stubben i trädgården.


Kram på er!

//Amanda

5 MARS 2011

Hej på er!

Som ni kanske förstår så är jag helt sjukt trött just nu.. jag hann sova ungefär en timma innan vi va tvungna att åka.. Salza var redo att valpa men hon fick inga verkningar. Hon fick massvis med olika saker som skulle hjälpa henne men inget fungerade.. Tillslut runt 7 så bestämde vi oss för att det ända valet vi hade kvar var kejsarsnitt.. Det blev 9 valpar. 5 pojkar och 4 flickor. dem föddes runt 7 30-8 00..

Salza accepterade valparna bra efter operationen, lite skeptisk bara i början, fast det är ju så det blir när dem inte kommer den vanliga vägen.

Jag lovar att lägga upp massor med bilder senare, kanske efter middagen då jag fått lite energi.

Kramar och pussar

 //Amanda

03:30

De åkte in med salza till djursjukhuset för hon hade försökt så länge själv... Tydligen så är de två som ska ut sammtidigt, vi hoppas att hon klarar det själv så att de slipper snitta henne..

4 MARS 2011

Jag har varit ute på en härlig promenad längs vattnet.. Dock lite skrämmande när det är kolsvart och hela byn är typ släckt, och precis innan så har mamma suttit och berättat någon historia om någon som blev mördad och massa skrämmande saker som jag alltid blir rädd för... Suck! fast som tur var hade jag ju Rozzo.

Det har fortfarande inte hänt något med Salza annat än att hon tydligen inte klarar att hoppa upp i sängen längre och hon orkar inte riktigt gå.. Snart är det helt klart på G!

Nej, men nu ska jag fortsätta slappa litegranna och sedan dra mig till sängen... imorgon blir det att sitta i hamnen, ta lite kort, träffa några fina vänner som man känner härifrån och bara ha det mys! och såklart hålla ögon och öron öppna för signal ifrån Salza! Det låter lite som att jag är besatt hehe men det är nog bara som det låter..

Godnatt på er!

//Amanda


Bilder Huller om Buller!

Hej igen! Jo det är ju såhär.. våran uppfödare ville ta valpar men tiken hon hade var inte lika fin som Salza så vi har lånat ut henne till uppfödaren som bor i skåne. Alltså kommer även valparna och hon vara där med uppfödaren till valparna är 8 veckor... Fattarni 8 veckor utan min bebis! Men jag vet att hon kommer ha det bra där. Valparna kommer troligen att komma imorgon så det är bäst att vi far ner hit till skåne, därför är jag här. (Y)

Hur är det med er då? jag har ju inte kunnat blogga nu det senaste dagarna pågrund av massa olika grejor, men nu är jag på G igen. 

Nu ska jag uppdatera er i lite bilder! ha en jättemysig fredag! Själv ska jag vänta med spänning!


I tisdags var det frilufsdag. Jag och Saga fick en liten speciell dag och gick och kollade på trassel. Ni kanske tycker det är töntigt? men jag måste säga... den var as rolig! haha!

Efter bion gick vi och fika. Efter det gick vi hem och pluggade (Y) Duktiga!

En fin liten bild på Emil.

Lite bilder från skolan.


Snofsig idrottslektion!


Ser ni vart jag är?

Lilla underbara Rozzo som leker som att han var 3 år.

Sen har vi en mysig bild på Salza, Det var längesedan den togs men jag tyckte det behövdes en på henne också.

Nej, nu ska jag fortsätta slappa och vänta vänta vänta!


Kraamar och pussar på er!

//Amanda


HEJ IGEN!!

Hejsan! Äntligen har man livet tillbaka... Just nu sitter jag på tåget ner till skåneland. Jag tog mig friheten att köpa 1:à klass det är så fruktansvärt svårt att få en plats annars.. Jao men jag förklarar mer sedan, och så har jag massa fina bilder som ni tycker så mycket om :) kraaamar! //Amanda

-BLOGGPAUS TILL 4/3-11-

.

RSS 2.0